De 5 leukste accommodaties tijdens onze Portugal trip!

17 Jan 2019

De afgelopen weken maakten we een road trip door het mooie Portugal. Van Porto richting Lissabon, door Centraal Portugal, de Silvercoast  en vervolgens richting de Algarve. 

Waarom Portugal nog niet zo populair is als Spanje en Frankrijk weten we niet. Het land heeft namelijk alles te bieden. Is het de afstand met de auto? Want waarom niet gewoon een dagje langer onderweg en relaxed naar je vakantieadres. In plaats van zo snel mogelijk naar de Spaanse Costa rijden. Of na een vlucht van 2,5 uur in een huurauto stappen die op het vliegveld klaar staat. Aan de andere kant, misschien maar goed ook want het land is nu nog (voor het grootste deel) authentiek. 

 

 De mooie Douro vallei

 

Tijdens deze reis verbleven we in verschillende accommodaties. Onze top 5 lees je hier;

 

1. PortugalbyVan

Voor ons met stip op nummer 1 de camper van Portugalbyvan! We huurden 20 dagen een camper bij PortugalbyVan. Deze kleinschalige verhuurder heeft een aantal Fiat campers waarin je met maximaal 4 personen een geweldige road trip kunt maken. Omdat het een klein bedrijf is zijn de prijzen niet duur.  Voel je vrij om te gaan en staan waar je maar wil. Kies er voor om te overnachten op een camping of voel je vrij een nachtje op het strand te slapen. In Portugal vinden ze wildkamperen niet erg zolang je er maar voor zorgt alles netjes achter te laten.  Voel je ook vrij in je eigen camper van en geniet van het avontuur (www.portugalbyvan.com).

 

De camper van PortugalbyVan op verschillende plaatsen

 

2. Vila Monte Farmhouse

Omdat deze accommodatie zo bijzonder is schreef ik al eerder een blog met veel foto's. Normaal gesproken kiezen we niet voor dergelijke luxe accommodaties. Heel af en toe is het wel fijn om je in de watten te laten leggen. En te genieten van een prachtige omgeving. We hebben deze dagen zo enorm genoten en praten nog vaak over de warmte van de grote houtkachel in de gezamenlijke ruimte. Een boekje lezen in de loungestoelen met een hapje en drankje. Andere gasten en wat geroezemoes om je heen. Heerlijk!

 

Kamer met aandacht ingericht in het Vila Monte Farmhouse

 

3. Airbnb Casa Miradouro

Via Airbnb huurde we appartement Casa Miradouro in Setubal. Dicht bij de haven en verschillende restaurantjes.  Als je een beetje Portugees of Spaans spreekt zou je bij het horen van de naam denken aan een prachtig uitzicht. Dat is helaas niet het geval. Het appartement zelf maakt het helemaal goed. Door de indeling en het gebruik van natuurlijke materialen heeft het een open karakter. De ruimte die er is is goed benut. Het is een gezellig, knus appartement. Een mooie uitvalbasis voor een bezoek aan Setubal, Sesimbra en Cabo Espichel.

 

Ingericht met natuurlijke materialen 

 

Tip: Bezoek zeker de Cabo Espichel en het vissersdorpje Sesimbra. Cabo Espichel is een kaap aan de west kust van Portugal. Je kunt er wandelingen maken en uitkijken over de hoge kliffen. Bezoek het klooster of ga op zoek naar de voetsporen van de dinosaurus. 

 

4. Airbnb Fisherman home 

In Portimão huurde we wederom via Airbnb een vissershuisje. Met veel aandacht maakte de eigenaar van dit kleine huisje een mooie accommodatie. Met oog voor het verleden en grappige details (zoals het stukje muur wat vrij is gelaten). Via een trap bereik je de 2e verdieping met een ensuite badkamer. En een balkon met een lounge bank, waar je heerlijk in de zon kunt ontbijten. Aan het einde van de straat vindt je een gezellig en typisch Portugees restaurantje waar je tussen de Portugezen heerlijk kunt eten voor zeer schappelijke prijzen. 

 

De details van het vissershuisje in Portimao

 

5. Guesthouse Our House

Oud en Nieuw vierde we dit jaar in Lagos. Op het balkon van onze studio in Guesthouse Our House hadden we prachtig uitzicht over de zee en het vuurwerk op het strand. Alle kamers van het guesthouse zijn met zorg en aandacht ingericht. Alles in vrolijke kleuren.  Op de begane grond is een gezamenlijke ruimte waar je (als je wil) een ontbijt kunt reserveren. En tijdens de vele uurtjes zon kun je lekker genieten op het terras in 1 van de loungestoelen. 

 

 Ontbijtruimte Guesthouse Our House

 

 

 Verschillende kamers met oog voor detail en het gezellige terras

 

Als je in de wintermaanden Portugal bezoekt is het er gezellig druk. Je vindt er veel mensen die overwinteren of rondtrekken met een camper. Alle restaurantjes en winkeltjes zijn gewoon open en het is fijn om een plekje op het terras te zoeken. Ook in de winterperiode schijnt de zon veel. Temperaturen die uiteen lopen van 15-16 graden in het noorden tot 21-22 graden in het zuiden. Genieten van gegrilde sardines, een bica (sterk kopje koffie) of een glas wijn uit de Alentejo. Op deze manier komen we de tijd wel door. 

 

Via booking.com of AirBnb boek je makkelijk een hotel, appartement of huisje. Of ga eens op zoek naar een Alojemente Local. Dit zijn kleinschalige accommodaties waar je kunt verblijven. De prijzen zijn vaak laag en je kunt zelf kiezen of je wel of geen ontbijt wilt gebruiken. Ideaal!

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg mij
  • LinkedIn
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon