Vila Monte Farmhouse een droom in Portugal

2 Jan 2019

 

Moncarapacho - Vila Monte Farmhouse

 

 

Heel af en toe mag je jezelf verwennen toch? Dit jaar met kerst verbleven wij in Vila Monte Farmhouse. Natuurlijk had ik vooraf de plaatjes gezien en bedacht dat dit een leuke locatie zou zijn om de kerst door te brengen. Ik dacht aan een quinta met een open haard en een paar mooie kamers. 

 

Al snel bij aankomst blijkt dat Vila Monte Farmhouse iets meer is dan alleen een quinta met een paar mooie kamers. Via een oprijlaan, verlicht met witte lantaarns bereiken we de receptie. Na het openen van de deur komt de warmte van de geweldige open haard in de grote ruimte ons tegemoet. Het 1e wat opvalt  zijn de mensen die allemaal heerlijk in de love seats  zitten, of lekker op de rieten kussens bij de open haard. Er staat een tafel met kannen water gevuld met vers fruit en flessen wijn.  Op de receptie ligt een briefje met het programma van deze middag. Het is tenslotte kerstavond en ook hier wordt aandacht aan besteed.

 

Vanaf 16.30 komt het koor uit het dorp zingen en daarna kunnen we om 19.00 uur aansluiten bij het kerstdiner. Maar eerst richting de kamer. Eens kijken hoe dat er uit ziet na een paar weken in onze campervan.

 

Onze kamer bevindt zich in de "tower' en via het zwembad en de verlichte tuin met fruit en olijfbomen komen we op een binnenplaats. De bougainvillea staat nog in bloei en in het midden een kleine fontein.    De vogels fladderen rond en fluiten er vrolijk op los Met 1 trap naar boven komen we op onze kamer. 

 

 

                 Binnenplaats "Tower"

 

We vallen van de ene verbazing in de andere. Thomas trekt de deur open en is even stil. Kijk ik snap het wel, zoals ik al zei, ik heb de foto's al gezien op internet. Hij niet... Wat een prachtige kamer, wat een mooie stijl en wat voelen we ons hier thuis. Alles in lichte kleuren met hier en daar warmte door het gebruik van hout, kleur en vooral ook details. Een vaas met rode bloemen, de rieten hoedjes op de rand van het bed met de groene takjes. De blauwe kleur vergoten onder de wasbak. 

 

 Kamers van Vila Monte met aandacht ingericht

 

 

Als we de spullen hebben uitgepakt lopen we richting de gezamenlijke ruimte. Het koor van kinderen is inmiddels al aangekomen en zingt kerstliedjes. Heel even wat tranen in de ogen. Want op dit moment zou je toch het liefst iedereen die dicht bij je staat deel willen laten nemen aan deze ervaring. Een vuurtje wat brandt, een glaasje wijn van het huis. Mensen samen in de grote love seats, kinderen die zingen en iedereen die zachtjes mee neuriet. 

 

 Ontvangstruimte met open haard en restaurant Vila Monte Farmhouse

 

Als we net terug zijn op de kamer wordt er op de deur geklopt. Merry Christmas, een zelf gebakken kerstboom van koekjes wordt afgegeven.  Op een bord bestrooid met poedersuiker en roze bloemen  staat de koekjesboom te pronken. Niet voor lang.... Het zijn de kleine dingen die het doen.

 

Die avond hebben we een heerlijk diner in het restaurant. Een kastanje soep, octopus, zeebaars, lam en een overheerlijk toetjesbuffet. Met een typisch Portugese café pingado als afsluiting vertrekken we richting onze kamer om in slaap te vallen onder de frisse witte lakens.   

 

Tip; Vila Monte Farmhouse heeft prachtige tuinen om in rond te wandelen. Loop onder de olijf en fruitbomen door naar de vijver en neem plaats op 1 van de zitjes om te genieten van de rust. 

 

De volgende ochtend lopen richting de Laranjerie waar het ontbijt voor ons klaar staat. Ook weer zo geweldig, de aankleding, het verse eigen gebakken brood, biologische producten. Ontbijt buiten op het terras met een uitzicht. En dat op 25 december, 1e kerstdag.

 

 Ontbijt met verse producten

 

Als we daarna aan het zwembad liggen worden de tafels onder de fruitbomen gedekt, de lantaarns in de bomen aangestoken. We zien de mensen arriveren voor de lunch.  Het ziet er allemaal zo mooi uit, ontspannen. Dit is echt even tot rust komen. 

 

Kerst doorbrengen zonder familie en vrienden is apart en best even wennen. Maar op een locatie als deze lukt d

 

Mocht je jezelf ook een kadootje willen doen, verblijf dan een paar dagen in Vila Monte Farmhouse. Geniet van de manier waarop alles is gestyled, de verzorging en de vriendelijkheid van het personeel

Laat de foto's voor zich spreken en geniet even mee! 

 

 

Sommige van deze foto's zijn van Vila Monte Farmhouse en worden met toestemming gebruikt.

 

 

Share on Facebook
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg mij
  • LinkedIn
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon