Road Trip door Portugal

5 Dec 2018

 

 

Afgelopen vrijdag namen we het vliegtuig richting Porto. Het begin van onze 2 maanden durende trip. 

Een reis waarin we samen weer wat meer van de wereld gaan zien, nieuwe dingen gaan ontdekken, dromen waar gaan maken, mensen helpen en vooral nieuwe herinneringen gaan proberen te maken.

 

Met dat laatste zijn we al begonnen! Na aankomst op het vliegveld van Porto staat Rui ons op te wachten. Hij komt ons onderkomen voor de komende dagen brengen. Portugal bij Van is een kleinschalig bedrijf wat campers verhuurd. Allemaal tegen een redelijke prijs en op een leuke manier (www.portugalbyvan.com).

De Fiat Ducato is omgebouwd tot camper, met een inie minie keukentje, een koelkast, een 1 pits gasstel en een gezellig 2 persoons bed. Na uitleg van een uurtje gaan we op pad. De 1e drempel veroorzaakt wat uitdaging als we hem iets te laat opmerken. Te laat op de rem betekent koffers die naar voren komen zeilen en op de kop op de grond belanden, Zo is de camper vloer bezaaid met kleiding. 

 

Les 1 bij een camper, zorg dat alles vast of achter een deurtje ligt! Die gaan we niet meer vergeten...

 

 

 

Onderweg met Portugal by Van

 

Nadat we de camper opgeruimd hebben vervolgen we onze weg naar Quinta dos Moinhos. Een prachtige quinta in de buurt van Guimaeres. Gerund door Nederlanders brengen we hier onze 1 nacht door. Wat een mooie plek en wat moet het heerlijk zijn om hier in de zomer een plaatsje te hebben in de schaduw van de bomen. Of een appartement te huren in 1 van de origineel opgeknapte huisjes. Het zwembad is een infinity pool welke uitkijkt over de bergen en de rivier die vanuit de bergen langs de quinta stroomt. Het schijnsel van de lampionnen geeft alles een sprookjesachtigs beeld.

 

 

 

 Quinta dos Moinhos 

 

Als we de volgende dag gedoucht hebben vervolgen we onze route. Richting Amarante. Amarante is een plaats in het noorden van Portugal, in district Porto. Het ligt aan de rivier de Tamega. Het plaatsje staat ook bekend om  3 zoete lekkernijen. Uiteraard moeten deze even geproefd worden.

 

Aan het einde van de middag arriveren we in Lamego. Op het moment dat we aan komen rijden vindt een processie plaats rondom de indrukwekkende kerk. 650 treden leiden naar boven en daar pronkt  een Braziliaans uitziende kerk (tenminste het doet ons denken aan de typische bouw van Bahia). Op ieder bordes na ongeveer 30 treden vindt je blauwe azujelos die allemaal een verhaal vertellen. In het donker is de  kerk prachtig verlicht,  in de bomen rondom de kerk schalt de oehoe van een uil. De wolken boven de kerk maken het plaatje compleet. 

 

 

 

Lamego kerk

 

Tip: We overnachten in Lamego op  camping Lamego. Deze camping wordt omringd door een eeuwenoud gebouw. Hier worden 15 kamers gerealiseerd. Eind van volgend jaar zijn ze klaar. De eigenaren zijn vriendelijk en gastvrij.

 

Inmiddels is het zondag en nemen we vandaag een deel van de Douro vallei voor onze kiezen. Slingerend door de bergen met wijnranken en porthuizen. Met de zon die zich volop laat zien komt de enen ahhh na de andere uit onze mond rollen. In het plaatsje Pinhao, in het hart van de Douro vallei is het tijd voor lunch. Vandaag nog niet zoals de Portugezen met een bord vol en een fles wijn maar een (geloven we)  beschaafde boterham. Ondertussen genietend  van het feit dat we op 3 december heerlijk buiten in de zon kunnen zitten. 

 

 

 Douro vallei

 

De volgende plaats die op het programma staat is Coimbra. Coimbra is een sfeervolle stad met een universiteit die op nummer 10 van de oudste universiteiten van de wereld staat.  Het is genieten om door de smalle steegjes naar boven te lopen, Overal zitten mensen buiten op het terras. Studenten die rondom de universiteit aan het leren zijn, We sluiten deze dag af met een fado concert. Want ook Coimbra kent een rijke cultuur van fado. Op naar ons huisje op wielen om ons voor te bereiden op de dag van morgen. 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg mij
  • LinkedIn
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon