3 food hotspots van Rotterdam

13 Nov 2018

                 Foto by: Ron van der Zandt

 

Dat Rotterdam een geweldige stad is om 1 of meerdere dagen te verblijven is inmiddels bij de beste mensen wel bekend.  Rotterdam is hip, trendy, multicultureel en de stad ademt vooruitgang, een gevoel van samen zijn. 

 

De afgelopen tijd brachten we een aantal bezoekjes aan deze stad. En natuurlijk bleven we er ook eten! In de volgende 3 restaurants voelde wij ons meteen thuis en aten we ook nog eens superlekker. 

 

Little V

We beginnen bij Little V! Echt Vietnamees eten in een ontspannen sfeer. Het begint eigenlijk al bij de bediening, je merkt dat ze het leuk vinden om te doen wat ze doen. Vrolijk en met aandacht. Als je nog niet eerder gegeten hebt bij Little V krijg je uitleg over de kaart. Eigenlijk is alles wat op het menu staat aan te raden en lekker. Wij laten ons verrassen door het menu van de chef.  Drie gangen eten om je vingers bij af te likken.  Uiteraard met een drankje ernaast.

 

En laat dat drankje dan ook weer een mega verrassing zijn. Net even anders als "gewoon" een drankje met rozensiroop en gember, Niet te zoet, natuurlijk, en toch een beetje pit. Opgediend in mooie glazen met verse kruiden. Een feestje om te drinken. 

 

 Gerechten van Little V 

 

Het drie gangen menu bestaat uit steeds drie verschillende gerechtjes van de kaart. En zo proef je dus de diversiteit van smaken. 

Vooraf krijgen we een loempia, geserveerd met munt, slablad en koriander, een gevuld rijstvelrolletje met groente en kruiden en kipbouillon met kip, garnalen en noedels.  En ja, je mag hier met je handen eten.

 

Als hoofdgerecht krijgen we een frisse kipsalade met munt en koriander, gegrilde runderspiezen en nasi met overheerlijke verse groente. 

 

Ook het nagerecht bestaat uit 3 verschillende gerechtjes, geserveerd met een kopje koffie of thee. 

 

Eten bij Little V betekent kennismaken met de cultuur van de Zuid-Vietnamese keuken. En hoewel we (nog niet) in Vietnam geweest zijn doet ook de inrichting van het restaurant vermoeden alsof je in Vietnam bent.  Je waant je ver weg in het Oosten.  Eten bij Little V is een avond ontspanning met lekker eten en gezelligheid. Dank je wel, voor deze beleving! 

 

Tip: zorg dat je Little V tijdig reserveert, En neem in de zomer plaats op het terras van Little V.   

 

Supermercado

Het 2e restaurant bevindt zich in 1 van de leukste straten van Rotterdam, de Witte de Withstraat. Een straat met een breed scala aan restaurantjes.  En 1 van de meest fijne restaurants om te bezoeken is Supermercado.  In de zomer is het heerlijk toeven op het terras.  De de muziek en sfeer zorgt ervoor dat je denkt ergens in Latijns Amerika te verblijven. Het gezellige geroezemoes van mensen die elkaar ontmoeten. 

 

Binnen kom je in een even sfeervol en knus restaurant. Een bar gemaakt van een oude container en houten tafeltjes sieren de ruimte. Alsof je een overdekte markthal ergens in Latijns Amerika binnenloopt. De menukaart is niet te groot en toch heel divers. 

 

 

Vooraf nemen we de Nachos Supermercado van huisgemaakte tortilla chips. En ik drink mijn 1e *Pisco Sour ooit.

Wacht, ik had een favoriet Latijns Amerikaans drankje. Dit naar aanleiding van onze bezoeken aan Brazilie. Maar, sorry Caipirinha ik geloof dat ik jou op nummer 2 ga zetten.

 

*Pisco Sour is een mix van Pisco met citroen- of limoensap en een laagje geklopt eiwit. Doen! 

 

Als hoofdgerecht een Picanha Urugaia met chimmichuri en een filet de costilla, zoete aardappelfrietjes en een geroosterde maiskolf ernaast en onze tafel is compleet. De Picanha is zoals hij hoort, mals en smaakvol. Ook vanaf de andere kant van de tafel hoor ik alleen maar goede berichten. Als we bijna klaar zijn ruilen we toch onze borden nog even uit. Het is tenslotte veel te lekker om verschillende smaken te proeven.  

 

De bediening is leuk, gezellig, open, en maakt af te toe een praatje aan tafel.  Inmiddels loopt het restaurant aardig vol, het rumoer wordt wat luider en de sfeer alleen maar beter. 

 

Tip; maak de Chimmichuri een keer thuis. Een klein schepje over het vlees als het van de bbq afkomt. Zo lekker als bij Supermercado krijg je hem waarschijnlijk niet meteen. Oefening baart kunst. 

 

Als afsluiting nemen we nog wat Churros en een limoentaart. Supermercado is een restaurant waar de Latijns Amerikaanse sfeer van samen, gezellig, tijd om bij te praten, goed is samengevat.

 

De volgende keer blijven we als de tafeltjes aan de kant geschoven worden en er muziek klinkt in Supermercado. Want ook dat moeten we zeker een keer meemaken. Nu gaan we met een goed gevulde buik en vooral een ontspannen gevoel richting huis. 

 

Basq 

Last but not least, restaurant Basq! Dit restaurant bevindt zich in de Markthal. Je kunt hier zowel boven en beneden eten. Het restaurant is sfeervol ingericht en de Spaanse sfeer is ook hier weer voelbaar.

 

      Interieur Basq 

We bezochten dit restaurant al vaker en lieten ons steeds verrassen door het Basq menu.  Een 3 gangen menu met een selectie van  Spaanse bites en gerechtjes. 

 

De garnalen kroketten en gebakken inktvis (nee niet de ringen) vallen in de smaak. Heerlijk! Maar ook de champions met Iberico zijn om je vingers bij af te likken. 

 

Het hoofdgerecht wat volgt is al even lekker en smaakvol. Je proeft de kruiden en smaken vanuit het zonnige Spanje. Langoustine met kip en groene asperges, vis in salsa verde en biefstuk in rode wijnsaus. 

 

Naarmate de tijd vordert wordt het steeds wat rumoeriger. Mensen komen vanaf het werk om een hapje te eten bij Basq. Gezellig samen zijn met een klein hapje is hier een mooie afsluiting van de werkdag

 

  Gerechtjes van de menukaart Basq

 

Uiteraard ontbreekt ook hier het nagerecht niet.  Een stukje Cheesecake met koffie. Basq is genieten van een avond lekker eten in een fijne sfeer. Veel families zitten aan de verschillende tafels en aan de bar drinken mensen een wijntje. Op de achtergrond zien we de markthal kramen sluiten, gelukkig is Basq nog even open! 

 

De eet hotspots van Rotterdam zijn  niet in 3 restaurants samen te vatten. Maar dit zijn er 3 waar wij ons thuis voelde naast het lekkere eten wat geserveerd wordt. Alle 3 hun eigen informele sfeer, warm en gezellig. 

Nu op zoek naar de vele andere restaurants die deze geweldige stad met goede vibe rijk is! Met deze 3 dan vast als basis! 

 

 

* Enkele van deze foto's gebruikten we met toestemming van desbetreffende restaurants of eigenaren. 

 

Share on Facebook
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg mij
  • LinkedIn
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon