Vila Barracuda, soms loop je tegen een pareltje aan!

24 Oct 2018

Brazilië - Itacare  

 

Tijdens onze reis door het noordoosten van Brazilië liepen we tegen dit hotel aan. Een klein boetiekhotel waar alles klopt en je je direct thuis voelt.

 

Per toeval las ik bij een restaurantje op het strand een artikel over het Vila Barracuda boetiekhotel.  Aangetrokken door de mooie foto's ben ik verder gaan zoeken op internet. Omdat we ons zelf 1 keer per reis altijd een wat luxere overnachting cadeau doen vond ik dit het ideale plaatje.

 

In Itacare aan de kust en vlak bij het centrum ligt dit mooie hotel.  Aangekomen bij de poort zien we het hek vol hangen met alle gekleurde lintjes van bonfim. Een goed Bahiaans gebruik.

 

                                      Itacare het 1e strand na de wandeling door de hoofdstraat 

 

Itacare 

 

Vanuit het hotel sta je binnen 2 minuten aan het water op het strand, en met 10 minuten lopen ben je in het gezellige centrum van Itacare.  Restaurantjes, winkeltjes en cafeetjes in overvloed. Allemaal dicht bij elkaar in een straat zonder auto's. Ook veel surf shops want Itacare is de ideale plek voor surfers. 

Aan het einde van de straat een stukje glooiend omhoog en je komt bij de mooiste stranden die je je maar kunt bedenken. Kleine baaitjes met wit zandstrand en palmbomen, helder water.

 

Vila Barracuda

 

Na binnenkomst worden we hartelijk ontvangen. Liefde op het 1e gezicht bestaat.  De ene oh na de andere komt over onze lippen. Wat een heerlijke plek. Vanuit onze ooghoek zien we door de openstaande deuren het zwembad liggen en even verderop de zee.

 

We worden naar onze kamer gebracht, stijlvol ingericht in de sfeer van het hotel. Een heerlijk kingsize bed. Ook hier weer de openstaande deuren en een hangmat die zachtjes op en neer gaat in de wind. Wauw, deze inrichting klopt gewoon. Het is kleurrijk, warm en toch rustig.

 

Een kijkje in onze kamer:

 

 

 

Vila Barracuda 

 

Maar verblijven in het Vila Baracuda is ook een paar dagen genieten van rust. En het is geen straf om een dag of 2 te verblijven aan het zwembad.  Ook hier is  het plaatje doorgetrokken. Kleurrijk, warm en zo sfeervol. De muziek klinkt op de achtergrond. Kies maar of je wilt schommelen in de hangmat of heerlijk wilt liggen op 1 van de loungebedden. Wil je jezelf echt even terugtrekken dan is het daybed onder de overkapping een heerlijke optie.

 

Vila Barracuda 

 

En omdat we ook gehoord hebben dat de keuken van Vila Barracuda bekend is om en rondom Itacare besluiten we deze "luie" dag ook maar af te sluiten in het restaurant.

 

In de avond zijn de tafeltjes buiten gezellig gedekt, klinkt er iets andere muziek en  komen er van diverse plaatsen mensen genieten van het eten. Het restaurant zit binnen en buiten vol.  De kaart is klein maar om je vingers bij af te likken. Vis van de dag is dan ook echt de vis die vandaag gevangen is.

 

 

 Eten bij vila Barracuda

 

 

Zeg nou zelf, wie wil hier niet zitten! 

 

Ook het ontbijt de volgende dag is geweldig. Als het ons ooit lukt om een eigen B&B te beginnen is dit wel het voorbeeld zoals wij het plaatje voor ogen zien. Je ziet en voelt dat er aandacht aan is besteed en liefde is ingestopt. 

 

Met een beetje pijn in ons hart nemen we dan ook afscheid van Vila Barracuda. Hier komen we zeker nog eens terug! 

 

Tip: Vila Barracuda organiseert ook leuke activiteiten: surfles, bezoek aan de mangrove en waterval, stand-up padle, yoga en massages. Als je het leuk vindt om te doen vraag er dan naar in het hotel!

 

*Enkele foto's in het artikel hebben wij met toestemming van Vila Barracuda mogen gebruiken.

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg mij
  • LinkedIn
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon