Valdirose een pareltje bij Florence- Overnachten

17 Jun 2018

 

Hier rechts, dan moeten we er zijn! Tenminste volgens de navigatie. Vol gas het smalle steile pad omhoog. Door de geopende ramen komt de geur van de rozen de auto binnen. Boven aangekomen staat een uitbundig lachende man, kom maar, kom maar, seint hij met zijn handen. Eenmaal uit de auto krijgen we een ferme handdruk van Giovani. We worden door de voordeur van het grote huis naar onze kamer gebracht. Direct bij binnenkomst voel je dat deze B&B is ingericht met liefde. Alles straalt warmte uit, Het kaarsje op de hoek bij de trap, de gedroogde bloemen hangend aan een tak boven het bankje. Nieuwsgierig naar de kamer lopen we door naar boven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kamer, genaamd Orizzonti, is een zee van licht. Heerlijk de grote ramen met de originele luiken. De gordijnen wapperen zachtjes in de wind. Frisse witte lakens en kussens, en een zelfgemaakt nachtkastje, met daarop een paar heerlijke (interieur) tijdschriften om te lezen. Aan het einde van het bed pronkt een oude kast. Op het tafeltje voor het raam staat een frisse kan water klaar met glazen. Een zelfgemaakte folder met restaurants in de omgeving maakt het af. Ook deze kamer ademt sfeer en is met liefde en zorg aangekleed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We verblijven op de 2e verdieping van het gebouw, hier bevindt zich ook het balkon wat voor alle gasten toegankelijk is. Een loungebank met grote kussens tegen de muur, rieten stoelen en windlichten met grote kaarsen. Hier kun je met een flesje wijn, lekkere hapjes en een goed boek genieten van het uitzicht op de stad Florence. En mocht je zoals wij geen aansteker of lucifers bij de hand hebben komt Giovanni met alle plezier naar boven gerend om er een "romantica evening" van te maken voor je, oelala.

 

Na een heerlijke nacht tussen de frisse lakens dalen we uitgerust de trap af naar beneden. Bij het openen van de deur staat de goedlachse Paolo achter het keukeneiland vers brood te snijden en verwelkomt ons.

 

Het 1e wat opvalt als we de serre binnenlopen waar het ontbijt geserveerd wordt zijn de vuurrode kersen (uit eigen tuin) in het heldere witte schaaltje op de houten tafel. De sfeer van familie en saamhorigheid wordt duidelijk door de lange tafel waar iedere gast zijn eigen plekje krijgt. We houden van deze interactie met de mensen. Verse rozen op tafel, naast de jus d'Orange. Een kleurenpalet! We genieten van verse cappuccino, pancake met vers fruit en honing, eigen gemaakte yoghurt met granola. Alles met warmte en gevoel klaar gemaakt. Dat proef je, zie je, en voel je.

 

 

 We verbleven 2 nachten in dit pareltje op ongeveer 15 minuten rijden van Florence. #Valdirose heel graag hadden we hier nog enkele nachten doorgebracht. Het valt moeilijk te omschrijven hoe het voelt om hier te zijn. De gastvrijheid van de familie moet je ervaren, de liefde waarmee de B&B is ingericht en aangekleed moet je zien, de stilte in de tuin met olijf en fruitbomen, moet je voelen, de geurende rozen moet je ruiken.

 

Valdirose is een pareltje! De B&B heeft 4 kamers en 1 suite. Je wordt naar je kamer gebracht en de gast familie laat je vrij, niet eerst een formulier invullen of je paspoort kopiëren. Ze vertrouwen jou als gast en daarmee geven wij dan ook het volste vertrouwen terug. Dank voor deze ervaring. Dit is er 1 om niet meer te vergeten en door te geven!

 

Wil je een kamer boeken bij Valdirose om het zelf te ervaren, in een paar dagen tot rust te komen, te genieten van de gastvrijheid, rustige kamers, geurende rozen , en toch dicht bij de stad Florence kijk dan snel op www.valdirose.com en boek een kamer. Wil je niet alleen genieten van een overnachting in Valdirose maar ook een korte reis maken in Italië neem dan contact op met Ready2Travel en wij maken voor jou een compleet reisplan; www.Ready2Travel.nl,

 

#Valdirose #B&B #Bijzonder #Vintage #Florence #Italië

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg mij
  • LinkedIn
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon