Korte Italië reis mei 2018- Reizen

13 Jun 2018

 

Ondanks de vele reizen die we maken is het toch aftellen naar 30 mei; we maken een korte reis naar Italië. Dit keer reizen we van Pisa naar Arcevia, een klein plaatsje in De Marken. Hier trouwde we 9 jaar geleden op een prachtige locatie. Het wordt voor ons dus ook een terugblik op een geweldig weekend.

 

Onderweg bezoeken we Luca, Florence, het Trasimenomeer en San Gimignano!

 

Vroeg in de ochtend vliegen we in 1 uur en 40 minuten vanaf Schiphol naar Pisa. De huurauto wordt opgehaald en natuurlijk rijden we meteen even naar de scheve toren. Want ook die moet je gezien hebben als je Pisa bezoekt. Vanuit Pisa rijden we in de middag door naar Lucca.

 

Lucca is een prachtige ommuurde vestigingsstad waar je een mooie fietstocht kunt maken over de stadsmuur. Het ontbreekt zoals in de meeste Italiaanse plaatsten niet aan restaurantjes waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Aan het einde van de middag rijden we door naar onze 1e overnachting. De B&B waar we verblijven is een prachtig pareltje in de buurt van Florence. In mijn volgende blog zal ik deze B&B uitlichten.

 

De volgende dag staat een bezoek aan Florence op de agenda. Nadat we genoten hebben van een heerlijk ontbijt, rijden we met de auto richting Scanddici. Een kleine plaats net voor Florence. Hier kunnen we de auto parkeren zonder kosten, en voor 1,20 euro per persoon reizen we met Tramvia naar Florence. Op het station lopen we richting de Hop on Hop off bus. De 1e dag in een nieuwe stad proberen we altijd op deze manier te doen. We blijven dan rustig 1 rondje zitten zodat we een inschatting kunnen maken van de afstanden en de plaatsen die we graag willen zien.

 

Florence is een prachtige stad. Ik zal deze in een volgende blog beschrijven.

 

Nadat we de volgende dag afscheid hebben genomen van de B&B eigenaren gaan we op weg richting Arcevia, het dorpje Montefortino. Het 1e gedeelte gaat via de snelweg, op het moment dat we daarvan af gaan komen we in het prachtige landschap van de regio Le Marche. Een nog niet geheel ontdekt stukje Italië. Glooiende heuvels met prachtige kleuren, en slingerende straatjes. Mooier dan dit wordt het niet.

 

We verblijven hier in de Borgo waar we 9 jaar geleden zijn getrouwd. Herinneringen aan het geweldige weekend van toen komen weer naar boven. Alsof het gisteren was! Natuurlijk bezoeken we het stadhuis waar we elkaar het ja-woord hebben gegeven. En proosten we met een glaasje Prosecco. De volgende dag kijken we rond in de omgeving. Wat is het hier mooi! De Marken is een stukje Italië wat nog niet helemaal gevonden is door het massa toerisme. En het is hier dan ook goed toeven op ieder willekeurig terrasje of pleintje waar je voor weinig geld nog heerlijk kunt eten. Meer informatie over hoe deze streek het makkelijkste te bereiken is, en wat je er allemaal kunt zien en doen vindt je op de website of in het E-Book; korte voorjaar Italië vakantie.

 

Op de terugweg richting Florence rijden we langs het Trasimenomeer. Het was een voor ons onbekend meer maar als we aankomen zien we dat dit niet voor andere Nederlanders blijkt. Er staan diverse Nederlandse campers op en rondom de campings van het meer. We nemen een korte duik in het meer en genieten nog van een kopje koffie voor we weer in de auto stappen.

 

De laatste 2 nachtjes verblijven we in een agriturismo in de Chianti streek. Het landschap is hier wat ruiger als in de Marken. We hebben wel een bewuste keuze gemaakt om ook hier weer in de buurt van Florence te verblijven zodat we deze stad ook nog een keer per fiets of te voet kunnen ontdekken. Er zijn 3 plaatsen die ik in het bijzonder wil toelichten. Zoals eerder al aangegeven zal ik dit doen in een andere blog over Florence.

 

De laatste dag rijden we op ons gemak terug naar de luchthaven van Pisa. Maar niet voordat we nog het plekje San Gimignano bezocht hebben. Het is nog rustig als we aankomen en gelukkig is het niet zo warm dus we struinen heerlijk rond in de straatjes van dit prachtig bewaard gegeven plekje. Vanaf 1 plaats kunnen we 7 van de 10 torens van de stad tegelijkertijd zien. Verder dan 7 komen we niet... Of het mogelijk is om ze vanaf 1 plek allemaal te zien weet ik niet, daar hebben we nu geen tijd meer voor. Het vliegtuig wacht. Misschien een leuk idee voor de volgende keer.

 

Het waren een paar heerlijke dagen. We kunnen weer even vooruit tot onze volgende trip; Lissabon.

 

 

 

Wil je meer weten over deze reis, bestel dan een E-book zodat je ook zelf een week kunt genieten van Italie. Je vindt hier de complete routes, beschrijvingen en andere tips!

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg mij
  • LinkedIn
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon