• christelvangelder3

De Plek - Eten

Florence- Afgelopen ochtend zaten we in de markthal, het is er gezellig druk, en het eten ziet er erg lekker uit. Laten we hier maar een hapje eten vanavond, is ons idee. Dus rond 19.00 uur richting de markthal! Als we voor het pand staan is het een stuk rustiger als deze ochtend, geen reuring in en om het gebouw. Als we kijken naar het bordje begrijpen we waarom, vanaf 18.30 gesloten. Wat een domper.... Omdat we allebei trek hebben en niet te ver willen lopen zoeken we iets in de omgeving van de markthal.


1 pand, en dan met name de binnenkant trekt onze aandacht- De Plek! Met deze naam moet het wel goed zijn toch. Niet omdat het Nederlands klinkt want normaal gesproken blijven we in het buitenland zo ver mogelijk weg van alles wat ook maar iets met Nederland te maken heeft (en dan vooral wat eten betreft). Nee, we worden aangetrokken door het interieur! De Plek heeft "onze"stijl.


De menukaart aangepast aan het interieur ligt op tafel. We bestellen een Aperol Spritz en zoals bij ieder Italiaans restaurant komt deze vergezeld van wat snacks. De Plek loopt langzaam maar zeker wat voller. We raken in gesprek met de jongen achter de bar. Hij vertelt ons dat de zaak pas een paar dagen open is. De eigenaar van Nederlandse afkomst, welk vermoeden we al enigszins hadden gezien de naam. We bestellen een kaasplankje met bijzondere kaasjes en heerlijke Italiaanse ham. We krijgen uitleg van de soorten kaas en ham en smullen onder het genot van een glas Prosecco het hele plankje leeg.


De sfeer in het restaurant is goed, er hangt een relaxte sfeer, alsof je in een loungebar bent. Het eten is vers en van goede kwaliteit, net even anders als anders, met aandacht bereid. De Plek is een aanrader voor iedereen die er van houdt om net even wat anders te eten dan wat je gewend bent. De bediening is vrolijk en behulpzaam. Dit de De Plek waar je moet zijn de komende jaren! #De Plek#Florence#Eten&Drinken#
1 keer bekeken